Natuurlijke zonbescherming

We kijken allemaal uit naar de mooie zonnige dagen en willen dan natuurlijk heerlijk genieten in de zon. Na een lange periode met weinig zon is het verstandig jouw huid langzaam weer te laten wennen aan de zon en je daarbij goed te beschermen. 

 

 

Er heerst nog steeds een discussie over zonnebrand producten en de veiligheid daarvan. Toch is het erg belangrijk om je huid te beschermen. De risico's van onbeschermd in de zon zijn vele malen groter dan het gebruik van zonnebrandcrème die misschien niet voldoet aan alle criteria. Ik vind het belangrijk om te weten wat je op je huid smeert en wat dat met je doet. Vandaag bekijken we hoe je jezelf op een natuurlijk manier tegen de zon kunt beschermen. Welke mogelijkheden zijn er als je liever geen zonnebrandcrème wilt gebruiken? 

 

Iemand zei ooit tegen mij "Als je het niet kunt eten, smeer het dan ook niet op je huid". Dit is mij altijd bijgebleven. Eigenlijk is het heel logisch. Als je het niet kunt eten is het ook niet goed om op je huid te smeren. Alles wat je op je huid smeert wordt opgenomen en komt in je bloedbaan terecht. Je huid is je grootste orgaan en dus zeker belangrijk om die goed te verzorgen. Zonnebrandcrème kun je niet eten, welke alternatieven heb je dan? 

 

TIP 1: draag UV-werende kleding

In onze webshop kun je UV-beschermende kleding kopen. Een ideale manier om jezelf te beschermen tegen de gevaarlijke stralingen. De UV werende zwemkleding die wij verkopen heeft over het algemeen het predicaat UPF50+. Dit betekent dat 97.5% van de schadelijke UV-straling door de UV zwemkleding gefilterd wordt. Deze bescherming wordt geboden door de manier waarop de stof geweven is. Er worden dus geen chemicaliën aan de stoffen toegevoegd om het UV-beschermend te krijgen. De kleding kun je langere tijd gebruiken en is daarom een duurzame en natuurlijke manier om jezelf te beschermen tegen de zon.

Let op; onbedekte huid zul je op een andere manier nog wel moeten beschermen tegen de zon. 

 

TIP 2: Natuurlijke oliën

Verschillende soorten olie hebben van nature een SPF (Sun Protection Factor). Deze zouden dus een goede vervanging kunnen zijn van de zonnebrandcrème. Ben hier wel voorzichtig mee en test voor jezelf uit of het voldoende beschermd. Als je een lichte huid hebt en snel verbrand kunnen deze oliën te weinig bescherming bieden. 

- Wortelzaadolie (factor 40)

- Frambozenzaadolie (factor 30)

- Tarwekiemolie (factor 20)

- Avocado olie (factor 15)

- Sojaolie (factor 10)

- Kokosolie (factor 8)

- Olijfolie (factor 8)

- Macadamia olie (factor 6)

- Amandelolie (factor 5)

- Jojoba olie (factor 4)

 

TIP 3: Natuurlijke zonnebrandcrème

Vind je het toch prettiger om een kant en klaar product te kopen? Of heb je zo'n lichte huid die snel verbrand? Dan is het verstandig om een zonnebrandcrème op natuurlijke basis te kopen. Bij de reformzaken en natuurwinkels vind je verschillende soorten crèmes op natuurlijke basis die een goede bescherming bieden. 


TIP 4: Blijf uit de zon rond het middaguur

Deze tip weten jullie waarschijnlijk allemaal al, maar herhalen kan nooit kwaad. Blijf op het heetst van de dag, rond het middaguur, uit de zon. Rond deze tijd heb je de grootste kans om te verbranden omdat de zon op zijn hoogste punt staat. Zoek voor een paar uurtjes de schaduw op. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »