Waarom UV-zwemkleding dragen?

Waarom UV-Zwemkleding dragen?

 

De voordelen van de zon zijn natuurlijk algemeen bekend, maar wat zijn nou eigenlijk de gevaren? En nog belangrijker, hoe kun je jezelf daartegen beschermen? 

 

De zon is heerlijk warm. Je wordt er vrolijk van en je krijgt een lekker kleurtje. De vitamine D is goed voor je gezondheid. Toch zit er ook een keerzijde aan die lekkere zon. 

 

Teveel zon is uiteraard niet goed. Het beschadigt je huid wanneer je te lang of zonder bescherming in de zon gaat. Elke keer dat je door de zon verband, neemt de kans op vorming van huidkanker toe. 

 

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Jaarlijks krijgen meer dan 51.000 mensen in Nederland te horen dat ze huidkanker hebben en overlijden ruim 900 mensen aan de gevolgen ervan. Het is dus zeker van belang om na te denken over hoe jij jezelf het beste kunt beschermen tegen de zon. 

 

 

Door met zonnebrandcrème te smeren kun je jezelf beschermen. Een goed alternatief is het dragen van UV-kleding. De speciale UV-werende kleding zorgt voor bescherming tegen de schadelijke stralingen van de zon. De bedekte lichaamsdelen hoeven niet meer ingesmeerd worden, waardoor het een duurzame manier van zonbescherming is. De onbedekte lichaamsdelen zullen nog wel met zonnebrandcrème ingesmeerd moeten worden om volledig beschermd te zijn. 

 

UV-zwemkleding is te vergelijken met zonnebrand factor 50+. Je dagelijkse kleding houdt daar in tegen veel minder zonlicht tegen en is vergelijkbaar met ongeveer factor 10. Met de UV-werende kleding wordt 98% van de schadelijke straling tegen gehouden. Dit geldt voor zowel de UVA als de UVB stralingen. De huid onder de kleding hoeft niet meer ingesmeerd te worden. Ook tijdens het zwemmen blijf je beschermd. Het water heeft geen invloed op de beschermende werking van de kleding.  

 

Draag de kleding direct op de blote huid, dan werkt de kleding het beste. De bedekte huid smeer je niet in in met zonnebrandcrème. De onbedekte huid smeer je wel in. Wij raden aan met factor 30 of hoger te smeren. 

 

Door de speciale weeftechnieken die worden gebruikt wordt de stof UV werend. Er komt geen chemische behandeling bij kijken. De kleding bestaat uit een combinatie van nylon en elastane. De stoffen ademen goed en werken ook isolerend. Bij kou zorgt de kleding voor het behouden van de warmte en zorgt voor verkoeling zodra het te warm is. 

 

UV-zwemkleding kun je gewoon wassen volgens het wasvoorschrift. De bescherming gaat niet verloren door het wassen van de kleding. Je behandeld de kleding net als andere zwemkleding. De kleding doe je niet in de droger, vermijd contact met olie of vettige crème in verband met vlekken en pas op met het zitten op ruwe oppervlakten. De UV-zwemkleding is een duurzame manier van zonbescherming. 

 

Draag jij al UV-kleding of ben je van plan dit te gaan doen? 

 

- Sun Smart  -

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »