Zee of zwembad?

Zee of zwembad?

Wat heeft jouw voorkeur; Een frisse duik in de zee of toch liever het zwembad? 

 

De zee heeft vele voordelen voor je gezondheid. Het is goed voor je immuunsysteem, verzacht pijn en huidaandoeningen en verlicht allergieën. Zeewater zorgt ervoor dat wondjes sneller genezen en het water kan werken als een zoutoplossing wat bijvoorbeeld hooikoorts helpt verminderen. 


Ken je dat gevoel dat je in de zee bent en even alles om je heen vergeet? Het gewichtloze gevoel in de zee zorgt voor een goede ontspanning en kan zelfs meditatief werken. Zeelucht werkt reinigend en het blijkt ook uit onderzoek dat mensen die in de omgeving van de zee wonen gezondere luchtwegen hebben dan anderen. Ook de geluiden op het strand kunnen een kalmerende werking op je hebben. 


Daarnaast is naar het strand gaan ook goed voor je conditie. Lopen door het mulle zand en daarna je best doen om door de wilde golven heen te zwemmen. Zo heb je geen sportschool meer nodig. 

Pas wel op voor gevaarlijke stromingen of te koud water. Je kunt het beste nooit alleen gaan zwemmen in de zee. 

Ben jij een strand liefhebber of toch liever naar het zwembad? In het zwembad koel je natuurlijk ook lekker af en als je niet houdt van zand op je handdoek of het zoute water is dat een goed alternatief. 

 

 

Onze UV werende zwemkleding kan zowel gedragen worden in het zwembad als in de zee. De kleding kan gewassen worden in de wasmachine. Veilig in het water met UV beschermende kleding, zo geniet je uren in het water zonder te verbranden. Vergeet niet om de onbedekte huid nog wel in te smeren met zonnebrandcrème. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »