4 tips om uw kids te beschermen tegen de zon

De zon is gevaarlijker dan we denken en we kunnen niet voorzichtig genoeg zijn met het nemen van maatregelen om onze kinderen te beschermen tegen UV-straling. Juist de kinderhuid is extra kwetsbaar voor beschadigingen. UV-zwemkleding.nl adviseert u de volgende tips in acht te nemen voor verstandig om gaan met de zon met kinderen:

 

1. Schaduw

Er zijn natuurlijk diverse middelen beschikbaar waarmee wij onze kids kunnen beschermen tegen de zon.  De beste oplossing om zonnebrand (verbranding door de zon) te voorkomen bij kinderen is door ze in de schaduw te houden. Zeker juist op die momenten van de dag, tussen 12 uur en 15 uur, dat de UV-straling het sterkst is.


2. Gebruik een goede zonnecrème

Je kunt kids natuurlijk niet de hele dag binnenhouden en zeker niet op warme dagen wanneer een verfrissende duik wenselijk is. Smeer in die gevallen je kleine jongen of meid in met een goede zonnebrandcrème.  Denk hierbij aan de juiste factor, bijvoorkeur 30 of hoger. Let er tevens op dat de zonnebrandcrème zowel schadelijke UV-A als UV-B stralen filtert en dat je de zonnecreme regelmatig opnieuw aanbrengt.


3. Laat kinderen zonwerende UV-kleding dragen

Kinderen vinden niks leuker dan een lekker dagje ravotten op het strand. Hierbij worden ze vaak langdurig blootgesteld aan de zon. Neem je voorzorgsmaatregelen: smeer je kinderen regelmatig in en laat ze UV-zwemkleding dragen. UV-zwemkleding beschermt tegen  de gevaarlijke UV-stralen en voorkomt dat je het gehele lijf van je kind moet insmeren. Op onze site vind je een ruime keuze UV-Zwemkleding, waaronder UV-shirts, UV-badpakjes en UV-zonnehoeden.


4. Vergeet het hoofd en de ogen niet!

Voorkom een zonnesteek en laat je kinderen een (UV-beschermende) Zonnehoed dragen. Let er op dat deze ruim is en goed ‘uitsteekt’ zodat bijvoorbeeld ook nek en schouders extra bedekt worden. Ook de ogen lijden onder de zon. Begin op jonge leeftijd met het laten wennen aan een zonnebril en check of de bril inderdaad UV-bescherming biedt!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »