Justin Bieber helpt huidkanker voorkomen

  • Geplaatst op
  • Door Rob
  • Geplaatst in Nieuws

'Justin Bieber helpt huidkanker voorkomen'...Dit is misschien wel de meest vreemde titel voor een blogbericht op onze website. Maar wat er staat lijkt toch te kloppen: Justin Bieber heeft als idool een dermate 'voorbeeld gedrag' dat fans hem imiteren en daarmee (onbewust) bijdragen aan een betere bescherming tegen de zon en dus huidkanker helpen voorkomen.

                                                       foto: Helga Esteb / Shutterstock.com 

Justin Bieber

Even voor wie Justin Bieber niet kent: hij is een 20-jarig Canadees tieneridool die op zijn 12e doorbrak nadat een filmpje op Youtube een grote hit werd. Hij is met name ook bekend om zijn kapsels. Hij stylt het veelal naar voren met een pony over zijn voorhoofd

Daling gevallen huidkanker

Twee Amerikaanse dermatologen van de Johns Hopkins University in Baltimore zien een opvallende daling onder jeugdige huidkankerpatiëntjes in hun onderzoek. De artsen leggen de link met het Canadese tieneridool. Het gaat hier niet zozeer om zijn muziek, maar om Bieber's kapsel. Miljoenen fans willen namelijk hetzelfde kapsel als hun idool.

Pony                                                            

Justin Bieber is bekend geworden om zijn kapsel waarbij hij een pony heeft, dat wil zeggen dat zijn voorhoofd bedekt is met haar. Dit voorbeeldgedrag leidt ertoe dat zijn fans een identiek kapsel willen. Dankzij het bedekte voorhoofd zien de artseni steeds meer kinderen met een bleek voorhoofd en minder sproeten op het hoofd. Dankzij hun kapsel wordt het felle zonlicht geblokkeerd, en wordt de kans op huidkanker verminderd, aldus de onderzoekers.

De artsen gaven verder aan dat het ze niet te doen is om nu iedereen een Justin Bieber kapsel te laten aanmeten, maar om de discussie aan te zwengelen onder jongeren: UV-bescherming is niet iets voor later. Je moet er nu mee bezig zijn!

Help mee

Help mee bekendheid te creëren voor UV-bescherming en zo het aantal gevallen van huidkanker te beperken. Leuk als je dit bericht hieronder met je vrienden deelt!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »