UV-bescherming door drankje

  • Geplaatst op
  • Door Rob

UV-bescherming door een drankje

Binnenkort beschermen wij ons tegen gevaarlijk UV-straling door het drinken van een drankje....althans als het aan een Amerikaanse organisatie ligt. Het Amerikaanse cosmetica bedrijf Osmosis Skincare heeft naar eigen zeggen een drinkbare UV-bescherming op de markt gebracht onder de naam 'Harmonized H20 UV'.


Drankje

Na het drinken gaan de moleculen in het drankje volgens de ontwikkelaars bewegen op de huid, waardoor 97 procent van de schadelijke UVA- en UVB-stralen niet zouden doordringen. Volgens de makers biedt het een bescherming van factor dertig, zo meldt de Daily Mail. Om de UV-bescherming te waarborgen dient om de vier uur twee millimeter van het drankje gedronken te worden. 


Zonnebrandcreme..maar dan anders

Er zijn twee variaties verkrijgbaar (winkelprijs ongeveer €21) van dit nieuwe anti-zonnebrandproduct: één waarmee de huid nog wel bruin wordt en een ander drankje dat alle UV-stralen 'blokkeert'.

Het is overigens maar zeer de vraag of het middel daadwerkelijk werkt zoals de maker belooft: wetenschappers en dermatologen hebben zich vooralsnog nog niet achter het product geschaard en het is ook nog niet officieel getest.


Onze mening

Het insmeren van de huid kan natuurlijk best een lastig klusje zijn. Helemaal als je al op het strand zit...met zanderige handen. Op dit soort momenten kan een drankje best handig zijn. Toch smeren wij liever onze huid in met een goede zonnebrandcreme en preferen wij een UV-shirt boven dit drankje.

Wat vind jij er van? Klassieke zonnebrandcreme of voortaan aan een handig drankje?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »