Vergeet je zonnebril niet!

  • Geplaatst op
  • Door Rob
Vergeet je zonnebril niet!

Goede zonnebril belangrijk bij bescherming tegen oogschade 

Nu de tijden van mooi weer zijn aangebroken en de zon zich regelmatiger en krachtiger laat zien, is het erg belangrijk om ook je ogen te beschermen tegen de Uv-straling. Maar liefst 4 op de 5 mensen vergeet zijn zonnebril regelmatig te gebruiken, dit blijkt uit een onderzoek van het Oogfonds. Zonder een goede bescherming tegen de zon is het mogelijk om een oogaandoening of zelf permanente schade op te lopen. Daarom is het Oogfonds onlangs begonnen met de campagne ‘Vergeet je zonnebril niet’.


Een goede zonnebril met de juiste Uv-protectie is zeer belangrijk. Lange tijd in de zon zonder zonnebril vergroot de kans op aandoeningen als staar, netvliesdegeneratie en slechtziendheid. Uv-straling is niet voelbaar dus je ogen lopen schade op zonder dat je het merkt. 


Bijna iedereen weet dat ze huidproblemen kunnen krijgen als ze zich onbeschermd aan de zon blootstellen, maar bij de meeste mensen is het risico van Uv-straling voor de ogen simpelweg niet bekend. De schade merk je ook niet meteen, maar op latere leeftijd kan dit het verschil betekenen tussen goed blijven zien of slechtziend worden. Ik kan daarom niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een zonnebril is.’ aldus Edith Mulder, directeur van het Oogfonds.


Bekijk nu ons ruime aanbod zonnebrillen voor kids en bescherm hun kwetsbare ogen! 


Bron:

Gezondheidsplein.nl
De Telegraaf.nl

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »